A Woox márka anyagai és technológiái

blog
A Woox ruházata és kellékei nemcsak amolyan egyszerű termékek. Ugyanis a póló nemcsak egyszerű póló, a kabát pedig nem egyszerű kabát. Miért? Mert erősebb és minőségi varrással rendelkeznek, kitűnő bíróképességgel és csakis az egészséget nem károsító anyagokból készülnek. Már első látásra (s aztán tapintásra is!) észrevehető, hogy ezek a Woox darabok teljesen más ligába tartoznak. Nem hiszitek? Akkor győződjetek meg és olvassatok el a technológiáról és az anyagokról valamit, melyek a Woox ruházat viselésekor örömet okoznak.
  1. Oeko-Tex Standard 100
  2. Az anyag sűrűsége
  3. 100% fésült pamut
  4. ThinsulateTm szigetelés
  5. Polyfill szigetelés
  6. Akvarelles nyomtatás
  7. Légzőképesség
  8. Páraáteresztő képesség (égzőképesség )

1. Oeko-Tex Standard 100

Hogy ma már csak mű anyagokból készítik a pólókat? A Woox termékeknél ez nem igaz. Az Oeko Tex standard 100 világszeret elismert tanúsítvány. A minőség pecsétjét képviseli, mely csak azoknak a termékeknek van, melyek az egészséget nem károsító anyagokból készültek. Az európai kutató intézet teszteli a terméket - a cipzárt, varrást és a mérettáblázat szerinti méretezést. Na és pont ezzel a bizonylattal szolgál a Woox ruházata.

2. Az anyag sűrűsége

Előfordult már, hogy fáztál még akkor is, ha 3 réteg ruházat volt rajtad? Ha épp nem az északi sarkon voltál látogatóban, akkor ez azért lehetett, mert a ruházatod nem volt kellő sűrűségű. A pulóverek többsége csak 150 g/m2 sűrűséggel készül. Nálunk viszont olyan pulóvereket találsz, melyek sűrűsége 360g/m2. S ezekben biztosan meleged lesz. A különbséget biztosan észre veszed és libabőrös csak akkor leszel, ha leveted a pulóvert.

3. 100% fésült pamut

Miben jobb a fésült pamut mint a normál pamut? A fésült pamut készítésénél eltávolítják az ún. rövid szálakat, melyek irritálják a bőrt, csökkentik az anyag szilárdságát és ellenállóképességét és nem vezetik el a nedvességet. Mit következtetünk ki ebből? Hogy a Woox pulóverek a piac legkiválóbbjai közé tartoznak. Mindegyik 100% fésült pamutból készül. Nem kell félni a gépben való mosástól, a kilógó szálaktól sem és végképp nem kell félni attól, hogy a pulóverben nem néznél ki jól, ugyanis ezek egyszerűen nagyszerűek!

4. ThinsulateTm szigetelés

A fagy a körmöd alá mászik? Már nem fog. A Thinsulate szigetelés már 1979 óta melegen tartja az embereket. A sikere a finom szálakban ( kb. 15 microméteres szál, mely tényleg nagyon apró és finom) rejlik. A finomságának köszönhetően a szálak kisebb térben több levegőt tartanak és így gyorsítják felmelegedését és az egyenletes körforgását. És pont ezzel rendelkeznek a Woox kesztyűk. Ints búcsút a hideg kezeknek.

5. Polyfill szigetelés

Ultra könnyű, ultra meleg. Erre számíthat azoknál a kabátoknál, melyek polyfill szigeteléssel rendelkeznek. Ez speciális szigetelés, mely hosszabb ideig tartja a meleget. Épp ezért melegben lesz a derekad és nem fázol meg olyan könnyen. A Woox kabátaink többnyire 60g/m2 polyfill szigetéssel vannak gyártva és ez kellő meleget biztosít minden fázos viselőjének.

6. Akvarelles nyomtatás

Nagy előny azoknak, akik szinte utálják, hogy a pólón lévő nyomatatás már pár napos viselés és pár mosás után elkezd "foszlani" és hullámok keleteznek rajta. Az akvarelles nyomtatás strapabíróbb és tartósabb. Így nem történhet, hogy a designos póló már pár nap után úgy fog kinézni, mintha az idősebb testvéred után örökölted volna. Ráadásul ez a fajta nyomtatás 100% ökologikus.

7. Légzőképesség

Nos, hogy is van a vízállóság és vízoszlop? Képzeld el, hogy a kabátra hengert állítanak, s a hengert vízzel kezdik el tölteni, mely a súlyával az anyagra hatni kezd. Abban a pillanatban, mikor az első 3 vízcsepp átszivárog az anyagon, akkor az mondják "elég". S abban a pillanatban amilyen magas volt a vízoszlop, olyan értéket írnak az anyaghoz. A "vízálló" meghatározáshoz az anyagnak min. 2000 mm-es vízoszloppal kell rendelkeznie. A Woox kabátok ezzel ellentétben akár 10 000 mm-es vízoszloppal rendelkeznek - ami remek, nem? Ráadásul alulragasztott varrásokkal is. Egyszerűen a legmagasabb minőség!

8. Páraáteresztő képesség (égzőképesség )

És légzőképesség nélkül ez nem menne. Ugyanis pár perc után a kabátban úgy éreznéd magad, mintha üvegházban lennél és szervezeted túl lenne fűtve. A kitermelt hőt és nedvességet el kell vezetni. És pont erre szolgál a légzőképesség. Az érték g/m2 -ben van feltüntetve - ami pontosan arról informál, milyen mennyiségű vízpárát enged át az anyag 24 óra alatt. A mindennapos viseletre elég, ha az anyag 3000 g/m2 pára-légzőképességgel szolgál, viszont ha nagyobb túrára készülsz a természetbe, akkor biztosna örülni fogsz, hogy a mi kabátaink 10 000 g/m2 légzőképességgel bírnak.

 

Megjegyzés: Minden fenn leírt technológiával és anyaggal kapcsolatos információt megtalálsz a Woox termékek leírásában is.